måndag 23 september 2019

Pokaltävlingen Örebro



Pokaltävlingen i Örebro 14-15 september 2019
Tävlingen inleddes på lördagen med en Tyst minut med anledning av Mikael Sundgrens bortgång.
Du är saknad Micke! 💖 💗
Då är den traditionella Örebro-Pokalen avklarad vilken kunde genomföras utan oväder men med hårda vindar så att man fick hålla i hatten. Pokaltävlingen brukar ju vara sista tävlingen för året
men detta var inte årets sista race då GMBK vill avsluta säsongen med en tävling den 28-29 sept. med träning på fredagen för dom som vill. Välkomna dit!

Vad var det som stack ut i detta race? Jo! Kenth Jansson som sablade ner motståndet i Pila:s Grand Slam och följde upp här i Örebro med ett svenskt rekord och snabbast i världen i år i 3,5cc.
Kenth är garanterat  ute efter Andiy Yakymiv:s rekord framöver och fler med honom. När vår vän från Norge Torbjörn Johannessen är här så är det mest träning och prova ut nya prylar. Hans suveräna träning skulle ha givit guld på EM.

I 3,5cc-klassen letar Stig och Boris efter dom rätt setup:en i sina fina bilar. Vi får hoppas att det lossnar för dom framgent. I mygg-klassen 1,5cc börjar nu Björn Svensson att hitta rätt bland bränslenålar och däckstorlekar vilket är positivt. I 5cc tog Nisse Björk 1:an och Uffe Ek 2:an med farter som är gångbara. I 10cc tog undertecknad 1:an vilket var ett tag sedan men kändes helt OK. Jag kände mig som ett jagat villebråd hela helgen eftersom jag noterade bästa tiden redan i första heatet på lördagen men höll undan anstormningen bakom. Om Vellinge-Persson hade fått sin 10cc-körning att hålla hela racet hade jag fått nöja mig med 2:an helt klart. Örebro-pokalen 2019 gick naturligtvis till vår suverän Kenth Jansson.
 Text: Karl-Arne & Owe
 Foto: Owe                                          Resultat HÄR


                                                                                       
                                                                                                              


 




                                                                          

                                       



                                      



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar